billog

Ingyenes kőbányai zenei fesztivál a billog alatti kőbányánál

2024. augusztus 29. |  127 |

Ingyenes kőbányai zenei fesztivál a billog alatti kőbányánál

UNDERWORLD MUSIC 2024. augusztus 31-én, szombaton 15 órától. Bejárat a Lechner Rendezvényközpontból, 1106 Budapest, Maglódi út 12.

A Lechner Rendezvényközpont eddigi „Lakatlan” kőbányájának bejárata teljes felújítás után megnyitja kapuit ezzel a zenei fesztivállal. Igazán különleges helyszín, melynek atmoszférája önmagában is lenyűgöző.

A tárnák felett működik a HopTop kraftsör főzdéje, ahol a fesztivál alatt ingyenes körbevezetést is tartunk, természetesen sörkóstolóval! A sörgyár saját vendéglátóhelyén, a HopTop Beer & Burgerben pedig a billog streetfood ételeiből falatozhatunk!

Facebook esemény →

A zenei fesztivál iránt érdeklődők figyelmét felhívjuk a területen szombat reggeltől kora délutánig zajló föld alatti kerékpárversenyre, amelyre mindenkit szeretettel várunk!
A tavalyi versenyen készült videó: facebook.com/underworldkupa/videos/1291117018201258

Zenei program

  • 15:00 – PECA
  • 16:00 – DJ Suefo feat. Sütő Márton (gitár)
  • 18:00 – Nehézlemez Műhely
  • 19:00 – BODON

A fellépőkről

PECA

A PECA egy koncertzenekar, melyben egyedi módon képesek kapcsolódni egymással a különböző kultúrák zenéi. A magyar népzene mellett jelentős helyet kapnak nyugat-afrikai tradicionális hatások, az afrobeat és a latin zene, s ezzel együtt Kelet-Európa és a Balkán teljes zenei spektruma. Dinamikus, perkusszív jellegű zene, melyben egyaránt vannak instrumentális és énekes számok magyar, illetve spanyol nyelven.

Tagok: Gábos Barna – ének, fuvola, gitár, Szász Márk – ének, shaker, Kardos Dániel – spanyol gitár, Vajdovich Árpád – basszusgitár, Takács Márton – ütőhangszerek, Kovács Norbert – dobok.

DJ Suefo feat. Sütő Márton (gitár)

Suefo dj-producerként és a Tilos Rádió műsorkészítőjeként tevékenykedik immár több mint két évtizede. A Savages y Suefo, The Worldstylers és a Sannan downtempo – nu jazz – swing – world music – chill out formációk tagja, korábban pedig a Vono Box tagja volt, mely bandákkal olyan előadóknak készítettek remixeket, mint [dunkelbunt], a DelaDap, a Smokey Bandits, az Anima Sound System, a [re:jazz], vagy a Watcha Clan. A Savages y Suefo projektnek 2010-ben jelent meg a debütáló maxija a dán UrbanWorld Records kiadásában. A hannoveri Agogo Records-nál eddig 3 vinyl EP-t, két albumot és egy remix gyűjteményt jelentettek meg. Legújabb projektjük, a Savages & Tripcat bemutatkozó nagylemeze szeptemberben jön ki a neves los-angelesi kiadónál a Cold Busted-nél vinyl és kazetta formátumban. Mana Mana néven saját kiadót épít.

A mai negyvenesek jelentős gitáros egyénisége Sütő Márton. A Svájcban felnőtt muzsikus eredetileg trombitálni tanult, aztán mikor tizenöt évesen hazaköltözött a család, ő is hangszert váltott, Juhász Gábor tanítványa lett. S miközben Kiss Erzsi alterockos zenekarában pengette a húrokat, a bőgős Kovács Zoltánnal és a dobos G. Szabó Hunorral 2003-ban megalapította saját együttesét. A Smárton Trió rockos lendülettel előadott bluesos, jazzes, scofieldes világa azóta is meglehetős unikum a hazai zenei palettán.

Nehézlemez Műhely

A Nehézlemez Műhely egy budapesti alternatív rock zenekar, amely 2020-ban alakult, és azóta is rendületlenül dolgozik azon, hogy a hazai zenei életben új színt hozzon. A zenekar sajátos stílusát a garázs-rock és a bluesos témák keveréke adja, melyeket elgondolkodtató és egyben táncolható hangulatba ágyaznak. A repertoárjuk kizárólag saját szerzeményekből áll, amelyekkel az együttes tagjai a mai zenei világban is egyediséget és frissességet képviselnek.

A Nehézlemez Műhely zenéje a nyers, roots gitárhangzást ötvözi az egyedi ritmusú, odafigyelést igénylő dob groove-okkal, melyeknek köszönhetően a dalok intenzív és dinamikus atmoszférát teremtenek. Az együttes dalaiban az érzelmek és gondolatok keverednek, amelyek egyszerre ösztönzik a hallgatókat mélyebb elmerengésre, miközben a táncparkettre is csábítják őket.

Tagok: Pfeiffer András – ének, dalok, gitár, Kardos Doktor Csaba – gitár, Kurucsó KuBa Balázs – dob.

A Nehézlemez Műhely zenéjét azoknak ajánljuk, akik szeretik a tartalmas és mégis szórakoztató zenét, ahol a gitárok, a basszus és a dobok harmonikus egyensúlyban teremtenek meg egy egyedi hangulatot. A zenekar koncertjei során garantáltan feledhetetlen élményben részesülhetnek a résztvevők, ahol a zene és az előadásmód egyaránt fontos szerepet kap.

BODON

Velünk tart BODON is, aki a World is Mine rezidens DJ-je. Tehetségére többek között a világhírű audiomárka, a JBL is felfigyelt, ugyanis nem mindennapi mixekkel, zenei hangzásvilággal és egyediséggel rendelkezik. Fő vonala az elektronikus tánczene, azonban szombaton kicsit csökkent a tempón és egy kellemes, mindenki számára élvezhető szettel készül.